Tanssin talon HOP Helsinki 2014 on kahden illan tanssitapahtuma Helsingin Kaapelitehtaalla, joka yhdistää kansainväliset huipputanssitaideteokset ja mahdollisuuden osallistua teoksiin esiintyjänä.

Vuoden 2014 Hop Helsinki -tapahtuman teemoja ovat interkulttuurisuus, osallistuminen sekä muuntuvat tilat. Lokakuun 17.-18. järjestettävässä tapahtumassa nähdään kansainväliset vierailuesitykset: Compañía Sharon Fridmanin (ES/IL) teokset ¿Hasta Dónde...? sekä Caída Libre ja Miguel Gutierrezin (US) osallistava spektaakkeli DEEP AEROBICS.

Mukana on myös koreografi Hanna Brotheruksen (FI) videodokumentti International Faces of Dance in Helsinki, jossa ääneen pääsevät Helsingissä asuvat, ulkomailta tänne muuttaneet tanssitaiteilijat. Compañía Sharon Fridmanin Caída Libre –suurteoksessa nähdään ryhmän omien tanssijoiden lisäksi kymmenen paikallista helsinkiläistä tanssin ammattilaista ja kymmenen paikallista vapaaehtoista.

CompaÑÍa Sharon Fridman
¿Hasta DÓnde…?
&
CaÍda Libre

Compañía Sharon Fridman: ¿Hasta Dónde…? & Caída Libre


Israelilaiskoreografi Sharon Fridman (s.1980) vierailee ensi kertaa Suomessa. Espanjan Madridiin asettunut Fridman toimii oman ryhmänsä, Compañía Sharon Fridmanin taiteellisena johtajana ja koreografina. ¿Hasta Dónde…? (suom. Kuinka pitkälle?) on nykytanssiduetto, ote Al menos dos caras -teoksesta. Duettoa on esitetty kymmenissä kaupungeissa eri puolilla maailmaa.

Caída Libre (suom. Vapaa pudotus), on näyttämöteos, jossa esiintyy kymmenen Suomessa asuvaa tanssitaiteilijaa ja kymmenen paikallista vapaaehtoista sekä kuusi Compañía Sharon Fridmanin omaa tanssijaa. Torinossa, Italiassa paikallisten esiintyjien tähdittämänä toukokuussa 2014 ensi-iltansa saanut suurteos luodaan nyt uudelleen Helsingissä lokakuussa 2014. Caída Libre käsittelee vapaudentunnetta koreografisen rakenteen raameissa.

¿Hasta Dónde…?

Taiteellinen johto Sharon Fridman
Koreografia Sharon Fridman yhdessä Arthur Bernard-Bazinin kanssa
Alkuperäismusiikki Luis Miguel Cobo
Esiintyjät Arthur Bernard-Bazin, Sharon Fridman
Valosuunnittelu Paloma Parra
Pukusuunnittelu Maite Llop Morera
Äänisuunnittelu Ignacio Ruiz
Kiertuetuotanto Nacho Azagra Redondo
Viestintä Laura Gil Diez
Tuki INAEM, Comunidad de Madrid, Centro Danza Canal, Festival de Otoño en Primavera
Tuotanto Tanssin talo ry
Kantaesitys Festival Mudanzas, Cartagena, Espanja 2011
Kesto 20 min

Caída Libre

Taiteellinen johto Sharon Fridman
Koreografia Sharon Fridman yhdessä esiintyjien kanssa
Koreografiset assistentit Arthur Bernard-Bazin ja Carlos Fernández
Esiintyjät Pau Coléra, Jonathan Foussadier, Maite Larrañeta, Alejandro Moya, Melania Olcina, Léonore Zurflüh sekä 20 paikallista ammattilaista ja vapaaehtoista
Dramaturgia Antonio Ramírez-Stabivo
Alkuperäismusiikki Luis Miguel Cobo
Tilasuunnittelu oficina 4play arquitectura
Valosuunnittelu Sergio García Domínguez
Äänisuunnittelu Ignacio Ruiz
Pukusuunnittelu Esther Bar and Carla Orete

Kiertuetuotanto Nacho Azagra Redondo
Viestintä Laura Gil Diez

Yhteistyössä Mercat de les Flors, Theater im Pfalzbau Ludwigshafen
Tuki INAEM, Comunidad de Madrid, Centro Danza Canal, Centro Comarcal de Humanidades Cardenal Gonzaga
Projektituottaja Ulrika Vilke
Tuotanto Tanssin talo ry
Kantaesitys Interplay/14 International Contemporary Dance Festival, Torino, Italia 21.5.2014
Kesto n. 60 min

Liput 30/20 €, kahden illan lippu 18.10.2014 Miguel Gutierrez: DEEP AEROBICS -teoksen kanssa 40/30 €

Sharon Fridman työskentelee oman ryhmänsä, Compañía Sharon Fridmanin (ent. Projects in movement) taiteellisena johtajana ja koreografina. Ryhmän kotipaikka on Espanjan Madrid, johon Fridman asettui 2006.

Nuoren taiteilijan tausta koostuu israelilaisesta kansanperinteestä, nykytanssista ja klassisesta baletista. Hänen uransa alkoi 1999 maineikkaassa Ido Tadmor Dance Companyssa Tel Avivissa. Fridman jatkoi vuosia esiintyjänä Kibbutz Contemporary Dance Companyssa, Vertigo Dance Companyssa sekä kuuluisan innovatiivisen israelilaisen tanssin tuotantotalon, Suzanne Dellal Centerin useissa projekteissa.

Fridmanin teokset käsittelevät kontaktia, yksilön ja ryhmän suhdetta, vuorovaikutuksen läpinäkyvyyttä, liikkeellisyyden ulottuvuuksia ja rajoja sekä ekologisia kysymyksiä. Hän on tehnyt duettoja, sekä mittavia näyttämöteoksia kymmenille esiintyjille ja livemuusikoille. Vuodesta 2012 alkaen Compañía Sharon Fridman on toiminut yhteistyössä flaamilaisen agentuurin, Frans Brood Productionsin kanssa.

Tuotteliaan uransa aikana Fridman on voittanut useita palkintoja, mm. Alicia Alonso ICC'12 Latin American -palkinnon (myöntäjä Fundacíon Autor – The Cuban National Ballet), parhaan nykytanssiesityksen palkinnon The Huesca International Showcase of Theatre & Dance -katselmuksessa Espanjassa 2011, ensimmäisen palkinnon sekä yleisöpalkinnon Choreography Contest Burgos-New York -kilpailussa 2011, viisi palkintoa vuoden 2007 Choreography Contest of Madridissa ja kolmannen palkinnon sekä yleisöpalkinnon Hannover Choreography Contest –kilpailussa 2013.

Ovet aukeavat tuntia ennen esitystä.
Paikat numeroimattomia istumapaikkoja.
Alennuslippuihin oikeuttavat kortit tarkistetaan tapahtuman ovella.


TUTUSTU Tekijöihin >>

www.sharon-fridman.com/en/

Hanna Brotherus: International Faces of Dance in Helsinki
KANTAESITYS


Koreografi Hanna Brotherukselta Tanssin talon tilaamassa videodokumentissa Suomeen muualta muuttaneet tanssitaiteilijat kertovat mitä he Tanssin talolta odottavat.

Ohjaus ja haastattelut koreografi Hanna Brotherus
Videolla esiintyvät taiteilijat Sally Davison, Amandine Doat, Rodrigo Gonzalez, Sathis Hettithanthri, Kailey Kaba, Ilona Kenova, Njara Rasolo, Natalia Shadrina, Sofia Ylinen
Kuvaus Emil Sallinen
Äänisuunnittelu Pontus Borg
Tuotanto Tanssin talo ry
Kesto 12 min

Hanna Brotherus (s.1968) on helsinkiläinen koreografi ja neljän lapsen äiti, joka on keskittynyt taiteessaan yhteiskunnallisten ilmiöiden tarkasteluun yksilön henkilökohtaisten kokemusten kautta. Hänen töissään on esiintynyt ammattitanssijoiden ja -näyttelijöiden lisäksi turvapaikanhakijoita, vanhuksia ja liikuntavammaisia. Hannan viimeisimpiä töitä on nähty Suomen Kansallisteatterissa ja Helsingin Kaupunginteatterissa.


TUTUSTU Tekijöihin >>

www.hannabrotherus.com
Miguel Gutierrez
Deep Aerobics

Miguel Gutierrez: DEEP AEROBICS


Death Electric Emo Protest Aerobics aka DEEP AEROBICS on newyorkilaiskoreografi Miguel Gutierrezin kehittämä ja häpeämättömästi levittämä absurdi kuntoilumuoto. Kyseessä on reilun tunnin mittainen yhteisöllinen/poliittinen/käsitteellinen/mielikuvituksekas tehotreeni, jollaisesta olet aina uneksinut! Et vain ole koskaan vielä löytänyt lajia kokeillaksesi sitä julkisesti.

DEEP AEROBICS on osallistava spektaakkeli: virvoittava kokemus mieli/keho/henki/genitaali-kombolle. Gutierrezin pyynnöstä, saavuthan itse kyhäämässäsi mahdollisimman mielikuvituksellisessa asussa. Käytä rutkasti luovuutta, 80-luku meni jo! Paikan päällä on myös asusteita ja stailausväkeä avustamassa viime silauksen kanssa. Miguel menettää ensin järkensä ja sitten äänensä – sinussa asuvalle pikku radikaalille käy samoin.

DEEP AEROBICS sopii kaikenikäisille ja on esteetön.

Koreografia ja konsepti Miguel Gutierrez
Esiintyminen Miguel Gutierrez
Taiteellinen avustus ja koordinointi Maija Hirvanen, Sonja Jokiniemi, Vera Nevanlinna, Jaakko Nieminen, Jukka Ristolainen
Valosuunnittelu Lenore Doxsee
Videosuunnittelu Jillian Peña
Tuotantomanageri Sarah Lurie
Agentuuri Ben Pryor /tbspMGMT
Tuotanto Tanssin talo ry
Kantaesitys Danspace Project, New York, USA, 2011
Kesto noin 60 min

Liput 25/15 €, kahden illan lippu 17.10.2014 Hanna Brotherus: International Faces of Dance in Helsinki & Compañía Sharon Fridman: ¿Hasta Dónde…? & Caída Libre –illan kanssa 40/30 €

Miguel Gutierrez on newyorkilainen tanssitaiteilija ja muusikko. Dance Magazine on kutsunut häntä yhdeksi aikamme taiteen provokatiivisimmista ja tarpeellisimmista äänistä. Gutierrez tekee soolo- ja ryhmäteoksia nimellä Miguel Gutierrez and the Powerful People, ja on lisäksi esiintynyt monen muun taiteilijan teoksissa. Hän on kiertänyt esityksillään laajasti kansainvälisesti sekä saanut tukea lukuisilta nimekkäiltä säätiöiltä. Gutierrezille on muun muassa myönnetty kolmesti arvostettu New York Dance and Performance "Bessie" –palkinto (2002, 2006 ja 2010) sekä Guggenheim Fellowship –palkinto koreografisesta työstä vuonna 2010. Teoksissaan Gutierrez yhdistää tanssia, musiikkia ja puhetta luodakseen prosessikeskeisiä kokeellisen tanssin esityksiä, joissa tunneilmaisu on käsitteellisessä ja koreografisessa keskiössä. Gutierrezin mukaan hänen työnsä on "filosofista tutkimusta esitysten muotoon verhottuna". Teemoina ovat usein syvälliset kysymykset haluamisesta, kaipauksesta ja merkitysten etsimisestä.

Ovet aukeavat tuntia ennen esitystä.

HUOM! Yleisöllä seisomapaikat.

Alennuslippuihin oikeuttavat kortit tarkistetaan tapahtuman ovella.


TUTUSTU Tekijöihin >>

www.miguelgutierrez.org

TANSSILLA EI OLE VIELÄ YHTEISTÄ KOTIA.
TANSSIN TALO TUO YHTEEN TANSSINHIMOISET KAAPELITEHTAALLE.

MISSÄ SINÄ TANSSIT NYT? OSALLISTU #TANSSINTÄÄLLÄ-HAASTEESEEN JA VOITA MATKA TANSSIFESTAREILLE BERLIINIIN.


Näin osallistut haasteeseen:

  1. Kuvaa itsesi tanssimassa tai tekemässä tanssiliikkeen yllättävässä paikassa (esim. kadulla, bussipysäkillä, luonnon keskellä, työpaikalla tai koulussa)
  2. Merkitse se tunnisteella #tanssintäällä
  3. Jaa kuva tai video Instagramissa tai Twitterissä
  4. Haasta mukaan tanssinhimoiset ystäväsi, harrastuskaverisi tai kenet tahansa, jonka haluaisit nähdä tanssivan seuraavalla haasteella: Missä sinä tanssit? @käyttäjänimi

Paras kuva tai video palkitaan tanssimatkalla Tanz im August -festivaalille Berliiniin vuonna 2015!

Voit osallistua haasteeseen 12.9.-15.10. Parhaimmat #tanssintäällä -haasteeseen osallistuneet kuvat julkaistaan osoitteessa tanssintalo.fi/hophelsinki2014.

Kilpailun säännöt löydät täältä.

#TANSSINTÄÄLLÄ

Liput HOP Helsinki 2014:

Lippuja Tanssin talon HOP Helsinki 2014 –tapahtuman esityksiin voi varata ja ostaa Tiketin verkkokaupasta, puhelinpalvelusta tai myyntipisteistä.

Tiketin puhelinmyynti p. 0600 1 1616 (1,78€/min+pvm), joka päivä 9–21.

Osta lippu >>


LIPPUJEN HINNAT:

PERJANTAI 17.10.2014

Peruslippu 30 €
Alennuslippu 20 €
Ryhmälippu 25 € minimiryhmäkoko 10 hlö
Ryhmäalennuslippu 15 € minimiryhmäkoko 10 hlö

LAUANTAI 18.10.2014

Peruslippu 25 €
Alennuslippu 15 €
Ryhmälippu 20 € minimiryhmäkoko 10 hlö
Ryhmäalennuslippu 10 € minimiryhmäkoko 10 hlö

KAHDEN ILLAN LIPUT (sis. pääsyn sekä perjantain että lauantain esityksiin)

Kahden illan lippu 40 €
Kahden illan alennuslippu 30 €
Kahden illan ryhmälippu 35 € minimiryhmäkoko 10 hlö
Kahden illan ryhmäalennuslippu 25 € minimiryhmäkoko 10 hlö

Alennuskategoriaan kuuluvat opiskelijat, eläkeläiset, varusmiehet, työttömät sekä ammattilaiset ja lapset. Alennuksen saa siihen oikeuttavalla kortilla tai todistuksella, ammattilaisalennuksen saa Teme ry:n ja Taku ry:n korteilla sekä teatterikortilla.
Lapsialennuksen saa 12 -vuotias tai sitä nuorempi.
Yksi alennuslippu/oikeuttava todistus.

Tiketin verkkokaupan maksuvälineinä käyvät luottokortit, sähköpostilasku sekä verkkomaksu Handelsbankenin, Nordean, Osuuspankin, Danskebankin, S-pankin, Säästöpankin, Aktian ja Tapiolan kautta.

Lippujen toimitustavat:
Itsetulostettava sähköpostilippu
Mobiililippu
Postitse kotiin
Nouto lippukaupoista tai R-kioskilta

Tiketin palvelumaksut määräytyvät lipun hinnan, maksutavan ja toimitustavan mukaan seuraavasti:
Palvelumaksu kun lippu 0–15 €: 1,50 € / lippu
Palvelumaksu kun lippu alle 15,01–25 €: 2,00 € / lippu
Palvelumaksu kun lippu 25,01-50 €: 2,50 € / lippu
Palvelumaksu kun lippu 50,01 € tai yli: 3,00 € / lippu
R-kioskeilta nouto + 1 € /lippu
Postitusmaksu Suomessa 7 € /tilaus
Postitusmaksu muihin EU-maihin 10 € /tilaus
Postitusmaksu EU:n ulkopuolelle 25 € /tilaus
Verkkokaupassa maksutapalisä luottokorttiostoista + 1 % tilauksen loppusummasta.

Lippuja myydään esityspaikoissa tuntia ennen esitystä, mikäli vapaita paikkoja on jäljellä. Ovimyynnissä maksuvälineinä käyvät käteinen, pankkikortti, Visa ja Visa Electron. Maksuvälineinä käyvät myös Luottokunnan Virikeseteli, Tyky-Kuntoseteli+ sekä Smartum Kulttuuriseteli.

Emme ota lippuvarauksia vastaan sähköpostitse.

Saavuthan esityspäivänä ajoissa paikalle. Esitystilan ovet suljetaan kun esitys alkaa, eikä myöhästyneille ole sisäänpääsymahdollisuutta.

Hurjaruuth

TANSSITEATTERI HURJARUUTH

Tanssiteatteri Hurjaruuthin Talvisirkus Uni -esityksen avoimet harjoitukset Kaapelitehtaan Pannuhallissa pe 17.10. klo 16-17. Esityksen ohjaus: Arja Pettersson

Tanssia, sirkusta ja videotaidetta yhdistävä Talvisirkus Uni saa ensi-iltansa 6.11.2014. Avoimissa harjoituksissa saa kosketuksen esityksen valmistumisprosessiin - harjoituksia on tervetullut seuraamaan kuka tahansa kiinnostunut! Tilaisuuteen on vapaa pääsy, ei ennakkoilmoittautumista. Sisään mahtuu 200 ensimmäistä saapumisjärjestyksessä.

Tanssiteatteri Hurjaruuth: Talvisirkus Uni. Kuva: Joona Pettersson.
Teatterimuseo

Teatterimuseo

Tutu näkyvissä? – tanssin lähteiden jäljillä toiminnallinen museotyöpaja kaikille yli 15-vuotiaille

Mistä suomalainen tanssi on alkanut? Mistä vaikutteita on eri aikoina saatu? Tule Teatterimuseon näyttelyihin tutustumaan suomalaisen tanssihistorian käännekohtiin. Näyttelyistä siirrytään museon tutkijasaliin tekemään salapoliisityötä. Johtolankoja seuraten etsitään tanssin pioneerien jalanjälkiä museon arkistosta ja kokoelmista. Usko tai älä, yli sata vuotta vahoja asioita todella löytyy!

Työpajan avoimet ryhmät pe 17.10. ja la 18.10. klo 17–18. Ilmoittautumiset näyttelyinfoon viimeistään pe 17.10. klo 15, p. 0207 961 670. Työpajan voi varata myös yksityiselle ryhmälle 14.10.–17.10. välisenä aikana. Työpajaan mahtuu noin 20 osallistujaa. Pääsy- ja ohjausmaksu 8 € / hlö. Paja toteutuu, jos osallistujia on vähintään 8.

Kuva Alpo Aaltokosken koreografiasta Sahara (2002).
Zodiak

ZODIAK - UUDEN TANSSIN KESKUS

Miguel Gutierrez: Making Work –kurssi tanssin ja esitystaiteen ammattilaisille

Yhdysvaltalaisen Miguel Gutierrezin workshopissa keskitytään keho- ja liikelähtöisten (tanssi)esitysten luomiseen. Kurssilla pyritään löytämään jokaisen osallistujan omimmat tavat työskennellä. Luomista lähestytään sekä intuitiivisena, improvisatorisena että analyyttisenä prosessina.

Gutierrez pyrkii opetuksessaan luomaan tilanteita, joissa perinteisiä tanssikäsityksiä tarkastellaan avoimen kriittisesti. Tavoitteena on luoda esityksiä, jotka kumpuavat elinvoimaisesta lähteestä. Workshopin keskeinen kysymys on: miten tehdään taiteellista työtä, joka sijoittuu tämän hetken (contemporary) kontekstiin?

Aika: ke-la 15.-18.10. klo 10–14 (yht. 16 h)
Paikka: Zodiak Studio C4
Kurssimaksu: 160€
Ilmoittautuminen 30.9. mennessä.

Varmista paikkasi kurssille ilmoittautumalla hyvissä ajoin. Kurssikirje ja -lasku lähetetään osallistujille heti ilmoittautumisajan umpeuduttua. Mahdolliset peruutukset on tehtävä viimeistään seitsemän päivää ennen kurssin alkua. Tämän jälkeen peruutuksesta peritään kurssimaksu kokonaisuudessaan, ellei osallistujalla ole esittää lääkärintodistusta. Ota ensimmäiselle kurssikerralle mukaan kuitti maksetusta kurssimaksusta. Zodiakin järjestämiä kursseja ja työpajoja voi maksaa myös kulttuuri- ja liikuntaseteleillä (Smartum Oy) sekä virikeseteleillä (Edenred Oy). Lisätiedot: elina.ruoho-kurola@zodiak.fi, 050 587 0470 (arkisin klo 11–16)

Miguel Gutierrez: Making Work –kurssi tanssin ja esitystaiteen ammattilaisille. Kuva: Chris Cameron.
Teatterimuseo

Teatterimuseo

Jazzin heijastuksia - rytmillinen tanssimatka

Koko perheen esitys vie läpi jazzin vuosikymmenten Afrikasta Yhdysvaltoihin. Katsojien ei tässä esityksessä tarvitse istua hiljaa: yleisöä tarvitaan rytmien luomiseen ja lopuksi mukaan tanssiin.

Luvassa on tanssillista tarinankerrontaa ja iloista yhdessä tekemistä!

Pe 17.10. klo 10, ilmainen sisäänpääsy (max 30 osallistujaa saapumisjärjestyksessä). Esitys ja työpaja ovat suomenkielisiä ja sopivat kaikille 3-vuotiaasta lähtien.

Jazzin heijastuksia - rytmillinen tanssimatka. Kuva: Jirina Alanko / PinUp Helsinki

Käsiohjelma on ladattavissa tästä

Tanssin talo

Tanssin talo ry

Yhteystiedot tästä

KAAPELITEHDAS

Merikaapelihalli
Tallberginkatu 1
00180 Helsinki
Finland

www.kaapelitehdas.fi

Tiedotus / Median yhteydenotot

Viestintätoimisto Creatika
press@creatika.fi
044 5661 903
040 7400 519

title="Jane title="Suomen title="Helsingin