Ammattilaisille 17.02.2020

HAE SPARKS-OHJELMAAN

Tanssin talo kutsuu Suomessa toimivia tanssin ammattilaisia monivuotiseen kehittämishankkeeseen, joka laajentaa osaamista suuren näyttämön taiteellisista ja tuotannollisista vaatimuksista. Hankkeen myötä sekä 700-paikkaiseen Erkko-saliin että 250-paikkaiseen Pannuhalliin tuotetaan kumpaankin kolme kantaesitystä, jotka tullaan näkemään Tanssin talon näyttämöillä vuosina 2022–2023.

SPARKS tarjoaa resursseja koko luomisprosessin ajaksi

SPARKS on uusi Kulttuurirahaston ja Tanssin talon rahoittama taiteellinen kehittämishanke. Hankkeen tarkoitus on tukea suomalaisia esiintyviä taiteilijoita, jotka haluavat luoda uusia tuotantoja suurille näyttämöille. Hanke huomioi tanssitaiteilijoiden olosuhteet ja tarpeet toiminnan harjoittamisessa ja vastaa niihin tarjoamalla taiteilijoiden tarvitsemat resurssit koko luomisprosessin ajaksi. Hanke tukee taiteilijoita tutkimuksesta taiteilijaresidenssiin ja tuotantoon. Tuki kattaa työryhmän palkkiot, residenssiaikaa harjoitussalissa ja teatterissa sekä mahdollisuuden konsultoida dramaturgeja, tuottajia ja koreografeja koko prosessin ajan. 

Teosideoiden hakuprosessi toteutetaan avoimella hakumenettelyllä. 

ERKKO-SALIN TEOSIDEOIDEN HAKU PÄÄTTYNYT

SPARKS-hankkeen ensimmäinen haku on päättynyt. Saimme lähes 40 hakemusta Erkko-salin tuotannoiksi. Kiitämme hakijoita kovasta työstä ja laajasta taiteellisten näkökulmien kirjoista.

Ohjelmistotiimimme käy huolellisesti läpi jokaisen hakemuksen ja tiedotamme valinnoista 15.5.2020 mennessä. Jatkoon valitut kutsutaan seuraavaan kehitysvaiheeseen, jossa työstämme teosideoita yhdessä suuren näyttämön tuotanto-olosuhteisiin sopiviksi.

Erkko-salin teosten osalta SPARKS-hanke pyrkii tukemaan kokeneita tanssintekijöitä, joilla on vahva ja tunnustettu tapa tehdä taidetta. Etsimme hakuaikana suomalaisia tai Suomessa toimivia taiteilijoita, jotka ovat kiinnostuneita luomaan täyspitkän teoksen uuden 700-paikkaisen Erkko-salin suurelle näyttämölle. Ohjelma koostuu kolmesta luomisprosessin vaiheesta: tutkimus, taiteilijaresidenssi ja tuotanto. Otamme vastaan teosideoita kaikenlaisilta tanssialan ammattilaisilta ja työryhmiltä, joilla on vahva ja ajassa kiinni oleva ote esittämiseen. 

Matka kohti ensi-iltaa

Erkko-saliin valittavien teosten osalta SPARKS-hanke kattaa kaksi viikkoa kestävän tutkimusjakson (sisältäen nelipäiväisen seminaarin) 7–9 teosidealle, jonka jälkeen valitaan viisi työryhmää kolmen viikon residenssiyhteistyöhön. Näistä jatkoon valitaan kolme teosta, joille järjestetään rahoitus ensi-iltaa edeltävän kolmen kuukauden luomisprosessin ajaksi. 

 


 

Haku Pannuhallin näyttämölle
Hakuaika: avataan marraskuussa 2020

Hanke uuden sukupolven tanssintekijöille

Pannuhallin näyttämölle tähtäävä SPARKS-hanke pyrkii tukemaan uutta tanssintekijöiden sukupolvea Suomessa. Kutsumme mukaan kaikki alle 40-vuotiaat suomalaiset tai Suomessa toimivat taiteilijat, joilla on enintään kuusi vuotta kokemusta täyspitkien koreografioiden esittämisestä julkisesti ja jotka ovat kiinnostuneet luomaan täyspitkän teoksen 250-paikkaiseen Pannuhalliin. Otamme vastaan teosideoita kaikenlaisilta tanssialan työryhmiltä, joilla on tarkka ja ajassa mukana oleva ote esittämiseen.

Ensi-ilta uudistetussa Pannuhallissa


Hakuprosessi alkaa yksipäiväisellä kansainvälisen tanssin ammattilaisen ohjaamalla seminaarilla ja työpajalla, jonka aiheena on tanssiesitysten tuottaminen nuorten ammattilaisten näkökulmasta. Seminaarin jälkeen taiteilijoita pyydetään jättämään teosideansa avoimen hakuprosessin kautta. Hakemuksista valitaan kolme työryhmää, jotka saavat kaksi kuukautta aikaa harjoitussalissa ja 1,5 viikkoa Pannuhallin näyttämöllä teoksen ensi-iltaa varten. Katamme palkat ja tuotantobudjetin (katso taulukosta tarkemmat tiedot tarjottavista resursseista).  Kantaesitykset nähdään esitetään talon avattua ovensa vuosien 2022 ja 2023. 

 

LATAA HAKUKRITEERIT TÄSTÄ 
HAE MUKAAN (AVATAAN MARRASKUUSSA)

 

 

 

 

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen annat luvan merkitä tietosi Tanssin talon markkinointirekisteriin.
Tietoja ei luovuteta kolmansille osapuolille. Tanssin talon tietosuojalauseke.