Info

Perustiedot

Tanssin talosta tulee tanssille ja kehollisille kokemuksille omistettu suuren mittakaavan tila, joka avaa ovensa alkuvuodesta 2022. Kaksi eri kokoista ja muunneltavaa näyttämöä mahdollistavat monipuolisen esitystoiminnan. Ohjelmisto muodostuu esitysten lisäksi erilaisista tanssitapahtumista ja -kursseista. Talossa vaalitaan tanssia sen kaikessa rikkaudessa sekä aiheita, jotka koskettavat meitä tässä hetkessä. Vuonna 2010 perustettu Tanssin talo ry vastaa vuonna 2015 rakennuttamispäätöksen saaneen Tanssin talon toiminnan suunnittelusta ja käynnistämisestä. Yhdistyksen tavoitteena on edistää korkeatasoisen taidetanssin ja -kulttuurin tarjontaa alueellisesti, valtakunnallisesti ja kansainvälisesti.

Tanssin talo -hankkeen puitesopimus allekirjoitettiin joulukuussa 2015. Tanssin talon rakennuttajana toimii Kiinteistö Oy Kaapelitalo ja maanrakennustyöt alkoivat lokakuussa 2019. Taloon tulee kaksi näyttämöä: 700-paikkainen Erkko-sali ja nykyinen Kaapelitehtaan tiloissa sijaitseva Pannuhalli, jossa tulee olemaan peruskorjauksen jälkeen 250 paikkaa. Uudisrakennuksen puolelle rakentuu myös Tapahtumatori, joka toimii yleisölämpiönä ja tapahtumapaikkana. Lisäksi Tanssin talon uudisrakennuksen puolelle sijoittuvat aikanaan ravintolan keittiö, esiintyjien lämpiö- ja pukuhuonetilat sekä henkilökunnan toimistotilat. Pannuhallin alakertaan tulee rouhea klubitila. Nykyisen Turbiinisalin ja Pannuhallin väliin jäävään aulatilaan remontoidaan Tanssin talon noin 60-paikkainen ravintola. Kaapelitehtaan A-rapun kolmanteen kerrokseen remontoitu harjoitussali otettiin käyttöön marraskuussa 2019. Kiinteistö Oy Kaapelitalo rakentaa myös uuden yhteisen aulan kaikille Kaapelitehtaan toimijoille. Seuraa rakentamisen edistymistä Kiinteistö Oy Kaapelitalon verkkosivuilta.

Koko rakennushankkeen kustannusarvio on 40 miljoonaa euroa, josta Tanssin talon käyttöön tulevien tilojen osuus on 34,7 miljoonaa euroa. Kaapelitehtaan käyttöön tulevien tilojen osuus on 5,3 miljoonaa euroa. Hankkeen rahoittajia ovat Jane ja Aatos Erkon säätiö (15 milj. euroa), Helsingin kaupunki (9,95 milj. euroa), opetus- ja kulttuuriministeriö (7,25 milj. euroa) ja Kiinteistö Oy Kaapelitalo (7,8 milj. euroa). Myönnetty rahoitus sijoitetaan Kiinteistö Oy Kaapelitalon sijoitetun vapaan pääoman rahastoon vaiheittain. Tanssin talo ry vuokraa tilat Kiinteistö Oy Kaapelitalolta hankkeen valmistuttua.

Hankeaikataulu

 1. Suunnittelu

  Suunnittelu alkaa

  Vuoden 2016 päätavoite on Tanssin talon tiloja ja rakennusta koskevan hankesuunnittelun valmistuminen.

 2. Rakennussuunnittelu

  Rakennussuunnittelu käynnistyy. Tarkennetaan organisaatiomallia ja henkilöstön työnkuvia. Hiotaan talon palveluja ja sopimuskäytäntöjä

 3. Uusi johtaja

  Rekrytoidaan uusi johtaja ja avaintiimi.

 4. Rakentaminen

  Rakentaminen alkaa ja harjoitussali avataan. Ohjelmistosuunnittelu alkaa. Rekrytoinnit jatkuvat.

 5. Ohjelmistosuunnittelu

  Rakentaminen, ohjelmistosuunnittelu ja tiimin kokoaminen jatkuvat.

 6. Kohti avajaisia

  Vimmaista viimeistelyä! Tanssin talo avaa ovensa alkuvuodesta 2022.

Olemme osa eurooppalaista tanssin talojen verkostoa

40

tanssin taloa Euroopassa

22

eri maassa

2021

Suomen ensimmäinen tanssin talo avautuu Helsinkiin

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen annat luvan merkitä tietosi Tanssin talon markkinointirekisteriin.
Tietoja ei luovuteta kolmansille osapuolille. Tanssin talon tietosuojalauseke.