Info

Perustiedot

Tanssin talo on kaikelle tanssille avoin tilakokonaisuus, joka rakennetaan osaksi Helsingin Kaapelitehdasta. Rakennusvaiheen suunnittelu on aloitettu vuonna 2016, ja talon on määrä avata ovensa vuonna 2021. Tanssin talon rakennuttajana toimii Kiinteistö Oy Kaapeli.

Tanssin talo toimii verkostomaisesti ja osittain jo valmiita resursseja käyttäen. Sisältöä tuotetaan yhteistuotantoina. Tanssin talo tulee muuntuvilla esitystiloillaan ja monipuolisella, korkeatasoisella ohjelmistollaan vahvistamaan suomalaista tanssikenttää, lisäämään kansainvälisten tanssiryhmien vierailuja Suomessa sekä nostamaan tanssin katsojamääriä merkittävästi.

Taloon tulee kaksi esityssalia, 700-paikkainen iso sali, joka rakennetaan Kaapelitehtaan yhteyteen tulevaan uudisrakennukseen, sekä 250-paikkainen pieni sali, jota varten remontoidaan nykyinen Pannuhalli. Lisäksi Tanssin talossa tulee olemaan ravintola ja tapahtumatori.

Hanke sai Jane ja Aatos Erkon säätiöltä historiallisen suuren 15 miljoonan investointiavustuksen, joka kohdistuu uudisrakennukseen. Valtio ja Helsingin kaupunki ovat sitoutuneet hankkeen rakennusvaiheen rahoitukseen sekä toimintarahoitukseen siinä vaiheessa, kun talo avaa ovensa.

Esitykset

Liiketoimintasuunnitelma - "Tanssin talo ja Helsinki 2020" tästä.

Toiminnan ytimessä kiinnostavat sisällöt, aktiivinen yleisösuhde ja verkostomainen toimintatapa.

Kokonaisinvestointi on noin 35 miljoonaa ja uudisrakennuksen osuus investoinnista on noin 28 miljoonaa euroa.

Vuosibudjetti on noin 3,6 miljoonaa euroa. Toiminnan omarahoitusosuus on noin 50 %.

150 000 katsojaa vuosittain.
Noin 2 miljoonaa euroa lipputuloja talossa vieraileville ryhmille.

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen annat luvan merkitä tietosi Tanssin talon markkinointirekisteriin.
Tietoja ei luovuteta kolmansille osapuolille. Tanssin talon tietosuojalauseke.